KAKO vam lahko pomagamo?


Iz splošne predstavitve naših dejavnosti in predstavljenih referenčnih projektov je težko ugotoviti, če znamo in zmoremo pomagati tudi vam. Pišite nam, predstavite svoj problem, želje ali pričakovanja in skupaj bomo ugotovili, kakšne so možnosti za sodelovanje.

Pišite nam »
Ecetera Facebook

 
   

Lexmark z rešitvijo za pametno identifikacijo dviga nivo varnosti v podjetju

  Datum : 05.06.2017
   

Družba Lexmark International je razvila novo celovito rešitev, namenjeno zaščiti vsebin na tiskalniških napravah v podjetjih. Tiskalniška varnost je del informacijske varnosti, saj omreženi tiskalniki in večopravilne naprave na račun izpisovanja in skeniranja dokumentov »poznajo« marsikatero skrivnost podjetij. Rešitev Lexmark Secure Document Monitor (LSDM) z dodatkom pametne identifikacije Endpoint ID (EID) proizvajalca Intelligent ID upraviteljem tiskalniškega okolja v podjetju omogoča še boljši vpogled v delovanje naprav in spremljanje varnostnih groženj, ki prežijo nanje.

Rešitvi Lexmark Secure Document Monitor (LSDM) in Endpoint ID (EID) delujeta brezšivno in zbirata podatke z vseh virov tiskalniških naprav – od papirnih do digitalnih – in vseh vmes. Upravitelj tiskalniškega okolja preko poenotenega uporabniškega vmesnika/konzole pregledno spremlja stanje in delovanje okolja ter delo uporabnikov – torej tudi načine, kako uporabniki uporabljajo tiskalnike. Zagotovljena je popolna sledljivost, ki podjetju olajša pravdne postopke in dokazovanje v primeru notranjih zlorab pooblastil ali varnostnih pravil. Rešitev Endpoint ID omogoča tudi uveljavitev pravil rabe tiskalniških naprav po meri podjetja, ter spremlja rabo prednastavljenih ključnih besed v dokumentih ne glede na njihov izvor, s čimer zvišuje varnostni nivo, saj upravitelja tiskalniškega okolja takoj opozori na vzorce, ki spominjajo na možnost odtekanja zaupnih informacij.

Z implementacijo omenjenih rešitev si podjetja olajšajo tudi zagotavljanje združljivosti z različnimi zakonodajami in regulativami ter pripravo periodičnih poročil po posameznih napravah, skupinah uporabnikov, oddelkih ali celotnem podjetju. 

"Čeprav so zunanje grožnje, kakršen je virus WannaCry, pogosteje v medijih, pa so interne varnostne grožnje tiste, s katerimi se podjetja pogosteje soočajo. Rešitev Lexmark Secure Document Monitor z Endpoint ID pa podjetjem zagotavlja naslednji nivo zaščite pred utekanjem podatkov in informacij s pomočjo temeljitega nadzora delovanja tiskalniških naprav," je povedal tehnični direktor podjetja Lexmark Allen Waugerman.

"Od strank smo vsak dan poslušali zgodbe, kako so doživljale zlorabe, kraje in izgube občutljivih podatkov in intelektualne lastnine, ki so bile posledice vrzeli v njihovem informacijskem okolju in varnostni programski opremi," je povedal izvršni direktor družbe Intelligent ID Glen Kazerman in dodal: "Z združitvijo funkcionalnosti spremljanja aktivnosti uporabnikov rešitve Endpoint ID s tehnologijo Lexmark Secure Document Monitoring, smo dobili rešitev, ki znatno zniža možnost izgube ali odtekanja podatkov na tiskalniških napravah, kot so večopravilne naprave, tiskalniki, kopirni stroji ter faksirni stroji."Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se